Første gang på friidrettsstevne?
Hvordan melde seg på til friidrettsstevne. Hvilke øvelser skal jeg delta i?
Før man kan delta på friidrettsstevne må man melde seg på. Dette gjør hver enkelt via http://www.Isonen.no. Her oppretter man en profil og søker opp det konkrete stevnet og huker av hvilke øvelser man skal delta i. Trenerne anbefaler at alle utøvere i alderen 10-15 år deltar allsidig i flere øvelser. Bli med på både hopp, løp og kast og utfordre deg selv. Det er viktig at man melder seg på innen påmeldingsfristen, da klubben må betale etteranmeldingsgebyr om man melder seg på etter frist.

Tidsskjema:
Her finner man et oppsett med tidspunkt for når øvelsene starter i de ulike klassene. Dette forekommer vanligvis et par dager før stevnet. På mindre stevner ca en dag før. Man må belage seg på å sette av en hel dag om man skal delta på flere øvelser på friidrettsstevne da øvelsene ofte er spredt utover en dag.

Stevnedagen:
Med utgangspunkt i når man har øvelse anbefaler vi å være på arenaen til stevne i god tid før øvelsen starter. Da man oftest må krysse seg av en time før øvelsesstart i sekretariatet, er det greit å være på plass ca 90 min før start. For nybegynnere /yngre utøvere holder det å starte med oppvarming ca 45 min før start. Lett jogg i 5-10 min, enkel drills man har hatt på trening og stigningsløp. Dette før man begynner spesifikt å ta for eksempel noen starter bra blokk på sprint, noen tilløp og hopp i lengde/høyde eller støt i kule. Viktig at man er på øvelsesstart senest 10-15 min før start. Ofte er det satt opp en tavle ved starten til løpsøvelser med et oppsett av hvert heat. Det er ofte mange heat ved større friidrettsstevner. Da man ofte melder seg på flere øvelser blir det gjerne litt pauser gjennom dagen. Da får man mulighet til å henge sammen med klubbkamerater på stadion eller tribuner og heier på andre som deltar. På friidrettsstevner skapes klubbfellesskapet mellom utøverne, foreldre, trenere og andre i klubben.

Lisens:
Det er krav om lisens, fra det året man fyller 13 år til og med det året man fyller 80, for å delta i alle arrangementer i regi av Norges Friidrettsforbund og dens klubber. Frem til 13 års alder er barn forsikret gjennom idrettens barneforsikring.
Man får kjøpt helårslisens her: Lisens (friidrett.no).

Bli med på friidrettsstevne!

Klubben betaler startkontingent ved nasjonale stevner og KM.