Aktuelle konkurranser i mai

1. mai:  Eiker- kvikk terrengløp

9 mai:  Holmenkollstafetten

14 mai: Åpningsstevne Marienlyst Drammen

17mai: Prestfosstafetten

23 mai Sponestafetten

25mai: Eiker-kvikk lekene

6. Juni: Dokka opp

Kveldsmat etter trening

Etter trening torsdag 23. april, satservi på en felles samling i 2.etasje på svømmehallen med kveldsmat, litt nyttig info før sesongen og sosialt samvær. Det blir mulighet til å dusje på svømmehallen først for de som vil det. Klubben betaler dette. Treningen for løpegruppa starter da kl 18.00. Kveldsmaten starter kl 19.30 eller litt senere. Både utøvere og foreldre er velkommen!

Heidi og Ronny med gull i Terreng-NM

Modum FIK gratulerer Heidi Mårtensson og Ronny Losoa med gull i henholdsvis kvinner senior og menn veteran. Det var ei skikkelig terrengløype som ventet løperne på Ås. Det var både stigninger og utforbakker som var teknisk krevende. Heidi var suveren i sin klasse i ei løype som passet henne godt. Hun rykket fra i skogen litt over midtveis i løypa. Ronny vant etter et spennende løp, der han avgjorde på den siste kilometeren etter meget god taktisk løping. Simen Gudbrandsen deltok i G16 og Øyvind Wiger i menn senior.

Dokka opp arrangeres lørdag 6. juni

Hold av datoen! Vi kommer tilbake med mer info.

Friidrettsskolen starter opp

Torsdag 23. april starter vi opp igjen med friidrettsskolen for barn fra 1. til og med 4.klasse. Se invitasjon her

Ny treningsplan for løpegruppa finner du her

Refusjon av startkontingenter

Klubben dekker hele startkontingenten ved konkurranser i banestevner og ved deltakelse i mesterskap som KM og NM. Den dekker også reiseutgifter til NM.
Klubben refunderer ved deltagelse i mosjonsløp kr 150 for de som betaler "aktiv" kontingent (ikke støttemedlem). Dette gjelder bare løp som er arrangert av friidrettsklubber. Klubben dekker ikke lisens.

Krav om refusjon må sendes til Sunniva Rønning, sunniva@modumregnskapskontor.no

 

Resultater for Furumo terrengløp her

Tidsskjema for Furumo terrengløp

Kl 12:       7-10år, 11år - 640m

kl 12.20: 12,13 og 14 år - 1515m

kl 12.40: 15,16 og 17år - 2390m

kl 13:       18-19år, +20år- 3265m

Alle er velkommen, Mulighet for etteranmelding på løpsdagen innen kl11.

Teknisk trening på Furumo

Tirsdager og torsdager kl 18 på Friidrettsbanen på Furumo

Løpetreninger fra Furumo

Løpetreningene fra Furumo starter mandag 6.april kl 18.30 (2 påskedag). Deretter blir det løpetreninger mandager og torsdager kl 18.30 fremover. Alle over 11 år som har lyst til å prøve seg er velkommen.

Furumo terrengløp

Fristen for forhåndspåmelding er nå utsatt til onsdag 8. april kl 23.59. Det blir tørre og fine forhold til løpet. Meld dere på!

Vi arrangerer vårt nye terrengløp lørdag 11 april. Innbydelsen finner du Her.

Du kan også gå rett til vår påmeldingsside med informasjon her .

Medlemmer i friidrettsklubben skal ikke betale og skal bruke en rabattkode. Har prøvd å sende denne til noen aktuelle løpere pr e-post. Medlemmer som ikke har denne, kan få den ved å sende en sms til Øyvind Wiger, 416 42 731. Rabattkoden skal brukes i påmeldingssystemet som du finner en link til i innbydelsen. Si fra om det blir problemer.

Lisens

Det nærmer seg sesongstart og for noen haster det med å skaffe seg lisens

Alle mellom 13-80 år som deltar i arrangementer i regi av lag tilknyttet Norges Friidrettsforbund må ha lisens, og kan velge mellom engangslisens(50 kr)og helårslisens(375kr). Barn under 13 år er forsikret gjennom idrettens barneidrettsforsikring.

Deltakelse på banearrangement krever helårslisens.

Deltakere i arrangementer utenfor bane (mosjonsløp, motbakkeløp, ultraløp, turmarsj osv) kan velge mellom helårslisens og engangslisens. For å få helårslisens må man først melde seg inn i en friidrettsklubb.

Lisenser i andre idretter gjelder ikke for friidrettsarrangement.

Skal man være med på en del løp og kanskje banestevner, bør man altså skaffe seg helårslisens med en gang.

Er du ikke medlem i Modum FIK, men ønsker å bli det, kontakt Svein Sønju 32784652 / 900 48122, sonju@modumktv.no.

For bestilling av helårslisens se her.

Treningsplan for mars her

Alle som vil løpe er velkommen!

Årsmøte i Modum FIK 2015

Årsmøtet i klubben ble avholdt 5 februar. Av hyggelige saker som ble trukket frem, kan nevnes at klubbens økonomi er meget solid, noe som i stor grad skyldes Furumomila. Det har også vært en hyggelig vekst i rekrutteringen blant de yngste. John Muggerud ble valgt til ny formann etter Live Båsen og Sunniva Rønning tar over kasserervervet etter Sanna Grønlid. En stor takk rettes til Live og Sanna for flott innsats gjennom flere år.

Påtroppende formann john Muggerud takker avtroppende kasserer Sanna Grønlid for flott innsats som kasserer gjennom flere år.

Arrangementslista for 2015 er klar - klikk her

Merk spesielt vårt nye terrengløp på Furumo lørdag 11 april. Sett av datoen allerede nå!

Treningene starter opp etter nyttår

Vi setter i gang igjen med løpetreningene tirsdag 6 januar, som vanlig kl 18.30 fra Modum Bad. Teknisk trening i Modumhallen starter fredag 9 januar. Treningsplan for løpetreningene frem til vinterferien finner du her    Se ellers i margen for info.

Klubbstatistikken er oppdatert- klikk her!

Vintertreningene er godt i gang

Bildet viser gjengen som var ute og løp på moane sist tirsdag. Møter du opp på tirsdager kl 18.30 ved gymsalen på Modum Bad, kan du bli en del av denne gjengen. Sist tirsdag delte vi også ut stipend fra Modum Glassindustri til Heidi Mårtensson (nr 3 fra høyre med stort norsk flagg på lua)

Her er noen av de som trener tekniske øvelser om fredager i Modumhallen. Trener Egil Hanstveit til venstre.

Dette er en glad gjeng !

Vanskelig å få bildet skarpt når Helle Hvidsten roterer med kula.

Her trenes det kast med liten ball. Trener Svein Sønju til venstre.

Vi er godt i gang med vintertreningene i Modum FIK. Vi har erfarne trenere som kan gi god veiledning. Vi håper at flere vil prøve seg med friidrett. Vi har plass til mange flere. Treningene er åpen for alle. Det er helt uforpliktende å prøve seg.

Vintertreningene starter

Ventetiden er snart over.Teknisk trening og sprinttreninga starter opp i Modumhallen fredag 7. november kl 17.30. Løpetreningene blir på tirsdager kl 18.30 fra gymsalen på Modum Bad. Oppstart 11. november. Treningsplan for løpetreningene her. Alle født i 04 eller eldre er velkommen til å prøve seg uten forpliktelser. Se ellers info i margen til høyre.

Klubbtøy

Vi har fått inn en ny ladning klubbtøy, dvs singleter og jakker. Vi setter pris på om alle som konkurrerer en del for Modum Fik, i hvert fall skaffer seg en singlet. En singlet koster 299,- ,mens ei jakke koster 899,-. Kontakt Øyvind Wiger, oewig@online.no, 416 42 731.

Kveldsmat på klubbhuset

Kveldsmat på klubbhuset
Torsdag 25.9 var det kveldsmat på klubbhuset etter trening og oppmøte var bra. Ca. 30 stk. i stort og smått var innom etter trening denne kvelden og det er bra. Friidrettsklubben har fått til en fin gjeng her som vi må ta vare på. Svein d.e og Øyvind informerte litt om trening videre i vinter og vi håper så mange som mulig kan være med på den, nærmere info vil bli lagt ut på hjemmesiden.


Bilder fra furumolekene

Her kommer det endelig noen bilder fra furumolekene av utøvere fraModum Fik

Resultater fra furumolekene finner du her

Takk til alle utøvere og funksjonærer for et flott stevne!

Invitasjon til furumolekene 30 august her

 

Friidrettsskolen for barn(6-10år) har startet opp igjen etter sommerferien

Her er det bare for nye og gamle å møte opp kl 17.30 torsdager på friidrettsbanen på Furumo. Kontaktperson Svein Fossen: 48045616, svein.fossen@vegvesen.no                                


Langsjøløpet er vedtatt nedlagt

Modum Friidrettsklubb sitt styre har besluttet å avvikle Langsjøløpet. Langsjøløpet er et av de eldste mosjonsløpene i vårt distrikt og har vært arrangert over 65 ganger. Løpet i 2013 ble altså det siste. Bakgrunnen for styrets vedtak er at det kreves stor innsats for å holde Langsjøløypa i en tilfredsstillende forfatning. Klubben har begrenset med frivillige ressurser og ønsker å utnytte den frivillige innsatsen på de øvrige arrangementene klubben har.

Heidi med seier i nordisk juniorlandskamp

Heidi i fint svev over vanngrava på stadion i Kristiansand.

Heidi Mårtensson tok nok en seier på friidrettsbanen da hun vant 3000m hinder under Nordisk juniorlandskamp i Kristiansand i helgen. Hun slo igjen til i spurten og sikret seg gullet. Modum Fik gratulerer!!!

Resultater fra kastkarusell 06.08 her

Heidi med gull i Junior-NM

Heidi Mårtensson tok gull i junior-NM på 3000m. Hun spurtslo Live Solheimdal etter et meget veldisponert løp. 9.47 ble tiden. Det var ny pers, med joggesko! Modum FIK gratulerer!!!

 

Peab samling på Furumo

Ca 30 stk møtte opp på den første Peab-samlinga på Furumo

Friidrettens dag

Ca 30 stk møtte opp til friidrettens dag på Furumo og fikk prøve seg på flere friidrettsøvelser. Vi i Modum FIK håper det ga mersmak.

Kyndig veiledning av Svein S.

Full fart i starten på 600m

Bra lokal deltagelse i Eiker-kvikk lekene 2.pinsedag

Lagbilde av de som deltok fra Modum Fik på årets Eiker-kvikk leker. Bakerste rekke: Helle Hvidsten, Ragnhild Rønning, Tuva Rønning Even Solheim, Eirik Magnussen, Truls Bratvold Fossen, Magnus Myklebost og Thomas Stærkebye Gudbrandsen
Fremste rekke: An-Magritt Rønning og Tuva Bratvold Fossen

Fremragende innsats av våre sjøl om det var første banestevnet for over halvparten. Det aller ypperste var kulestøtet til “ veteranen “ Helle Hvidsten. 12.63 med 2kg. kule er suverent lengst i landet. Debutantene Thomas, Even, Magnus og Eirik forsynte seg grovt med gullmedaljer. Vi må kanskje framheve sprinten til Thomas. Både på 60m og 200m
rykket han direkte opp blandt de beste i landet, og Even var ikke stort dårligere. Men for all del, strålende innsats over hele fjøla.


Resultater fra dokka opp her

Vinner av herreklassen Øyvind Heiberg Sundby mot mål på den meget gode tiden 19.04.

Årets Dokka opp ble en skikkelig opptur på flere måter. Først og fremst for alle som var med i det flotte løpsværet, men også for arrangøren som kunnne notere 71 startende på tid og en god del deltagere i trimklassen. I Herreklassen var det mange meget gode løpere. Øyvind Heiberg Sundby stakk imidlertid av med en klar seier med tiden 19.04. 40 sekunder bak dukket Vegard Skinnes opp med tiden 19.44. Meget bra av den lokale løperen og skiskytteren.

Blant kvinnene var Margrethe Bergane fra sturla raskest med tiden 26.58.

Vegard Skinnes inn som nummer to i herreklassen på 19.44. Meget sterk tid.

Ragnhild Rønning i fint driv foran Agnes Irene Longfjeld

Modum Fiks hardeste veteran Arne Skretteberg på vei mot mål

Fire lag fra Modum Fik på Sponestafetten

Modum hadde både herre, dame, og to mix-lag på årets Sponestafett

Modums 1.lag vant Mixstafetten.Øverst fra venstre: Thomas Gudbrandsen, Petter Stenbro, Ragnhild Rønning og Bente Kiesling. Nederst fra venstre: Truls Bratvold Fossen, Tuva Bratvold Fossen .

Modums første lag sikret seieren med god margin på Formo. Gode etapper på alle sammen og etterpå var det bare blide fjes å se. Modum hadde og et andrelag som sikret tredjeplassen bak sigdals førstelag

.

Her ser vi Ingvild Løver Thon veksle med An Magritt Rønning på Modums andrelag i Mixstafetten. Ellers på laget løp Ola Olafsbye, Simen Gudbrandsen, Emil Tangerud Viken og Tuva Rønning. Flott innsats av alle sammen.

Modums damelag kunne løpe inn til seier som eneste lag dessverre i klassen. Fra venstre: Susanne Engen (5. etappe), Mari Haugen (1. etappe), Hanna Valvatne (6. etappe), Mathilde Rønning (2. etappe), Ragnhild Rønning (4. etappe), Agnes Irene Longfjeld (3. etappe)

Modums herrelag måtte se seg slått av både Vestre Spone og Sigdal i år. Dette håper vi var et enkeltstående tilfelle. Uvanlig mange skader og NM i orientering må ta mye av skylden for at vi ikke kunne stille sterkt nok lag.

 

God innsats på Prestfosstafetten

Modum hadde både herre-, gutte- og jentelag i årets Prestfosstafett.

Nederst fra venstre: Tuva Bratvold Fossen, An Magritt Rønning. Øverst fra venstre:Tuva Rønning, Ragnhild Rønning, Tuva Løver Thon, Helle Hvidsten

Jentelaget overrasket stort i årets stafett på Prestfoss. Sammenlagt er det en øvre begrensnig hvor mange år er tillatt. Laget er så ungt at vi kan stille samme lag neste år. An- Magritt Rønning er bare 10 år, men måtte bare gi fra seg noen få meter på første etappe. Tuva Løver Thon løp en veldisponert 400m. Tuva Rønning og Tuva Bratvold Fossen holdt stillingen til tross for ung alder og så var det bare å slippe løs Ragnhild Rønning. Hun løp et kjempeløp og Helle Hvidsten kunne paradere inn til en klar seier.
Guttene hadde ikke samme suksess til tross for sterk innsats på de første etapper. Men Sigdal hadde to store og kjempegode gutter på de lange og avgjørende etappene. Dette er gutter som er i landstoppen, så det ble for vanskelig mot slutten. Men neste år!

Fra venstre: Emil T. Viken, Kristoffer Solum, Eirik Berget, Ola Olafsbye, Thomas Gudbrandsen, Truls Bratvold Fossen

 

 

Holmenkollstafetten lørdag 10.mai 2014
Lagoppstilling Modum FIK herrelag

 

 • 1. 1200m bane                                                                        Sigurd Rønning
 • 2. 1140m gress/asfalt – flatt og motbakke                        Eirik Jelstad
 • 3. 600m asfalt – nesten falt                                                  Petter Stenbro
 • 4. 1800m asfalt – kupert                                                       Ola Matre
 • 5. 1300m asfalt – kupert                                                      Sondre Eriksen
 • 6. 1300m asfalt – bratt motbakke                                      Stian Jelstad
 • 7. 1790m asfalt – motbakke, til dels bratt                       
 • 8. 1800m utfor asfalt-                                                       Ronny Losoa
 • 9. 650m asfalt – falt, slak utfor                                            Marius Prestegård
 • 10. 2800m asfalt – utfor, flatt, slak motbakke                    Øyvind Wiger
 • 11. 1520m asfalt og grus – småkupert                              Timo Bakken
 • 12. 390m asfalt – kupert                                                        Kaspar Lilja
 • 13. 1060m asfalt – flatt                                                           Erik Ramstad
 • 14. 850m asfalt – flatt                                                              Andreas Skatvedt
 • 15. 600m bane                                                                         Brede Huse

Damelaget starter i  Kvinner Elite med start kr 14.00 på Bislett
Herrelaget starter i Menn Elite med start kl 14.15 på Bislett

Vi har egen buss som går fra fra Vikersund kl 10.30 (busstasjonen). Bussen kjører Geithusveien til Åmot og videre til Lerberg. Fint om alle gir beskjed hvor de går på bussen, eller om de reiser inn på egen hånd. Buss tilbake ca kl 17.30. Bussen koster kr 50,-. Har dere foreldre eller andre kjente som vil være med på bussen, er det bare fint. Det er god plass.

De som ikke tar bussen møter på Bislett kl 12.30, på tribunen ved 60m starten.

Startnr deles ut på Bislett. Ta på Modumdrakt dersom du har det. Mulighet for dusjing på Bislett etter løpet. De som har ekstra singlet/Modum t-skjorter ta med slik at andre kan låne J

Vil du vite mer om stafetten og etappen din gå inn på www.holmenkollstafetten.no

Da satser vi på fint vær og en strålende dag i Oslo. Dette blir bra!!

Øyvind Wiger

Tlf  416 42 731
oewig@online.no

Full fart på furumo over påske

Mandager kl 18.30: Løpetrening med Hilde Hovdenak 11 år og oppover. Også 2.PÅSKEDAG!

Tirsdager kl 18: Teknisk friidrettstrening med Svein Sønju.11år og oppover. Start 22/4

Torsdager kl 18: Teknisk friidrettstrening med Svein Sønju 11år og oppover. Start 24/4

Torsdager kl 17.30: Friidrettsskole for barn 6-10 år . Start 24/4

Torsdager kl 18.30: Løpetrening med Øyvind Wiger 11år og oppover,

Ellers oppfordrer vi til en god treningsinnsats i påsken og i tiden frem mot banesesongen.

Arrangementslista er klar

Vi i Modum FIK har satt opp følgende arrangementsliste for 2014.

Adelskalender for furumomila er oppdatert

Hvis du er nysgjerrig på å kjenne rekordene på furumomila eller bestetida til klubbvennen din, så se her!

Heidi med gull i Nordisk!

Heidi Mårtensson vant juniorklassen i nordisk mesterskap i terrengløp på Island. Det ble en hard kamp med finske Oona Kettunen på siste runden, men Heidi hadde den råeste avslutningen og kunne dermed innkassere gullet etter et meget veldisponert løp. Modum Fik gratulerer!!!

Susanne med gledelig comeback i konkurranse

I lørdagens Hytteplantest på Eggemoen, var det to løpere med fra Modum FIK. Susanne Engen var tilbake etter over 2 års skadeavbrudd. Tiden ble 21.51 og ga en fin tredjeplass i sin klasse i den 5km lange løypa. Susanne har jobbet hardt og tålmodig for å komme tilbake. Det har gitt resultater og en meget seiglivet beinhinnebetennelse er endelig på retur nå.

Øyvind Wiger måtte ta til takke med fjerdeplassen etter å ha tapt spurtoppgjøret om tredjeplassen med Børre Næss. Han startet spurten med stive bein etter å ha forsøkt å riste av seg skiløper Næss underveis. Allikevel fornøyd med tiden som ble 16.09.

Heidi med sterk 6. plass i junior EM i friidrett

Heidi Mårtenssontok en sterk 6. plass i helgens junior EM i friidrett i Rieti i Italia. I finalen var hun uheldig og slo kneet borti et hinder tidlig i løpet. Hun måtte løpe store deler av løpet med smerter og med to fall attpåtil, var det en flott prestasjon å klare en sjetteplass. I finalen ble tiden 10.29. I forsøket satte Heidi en klar pers med 10.16. Modum Fik gratulerer med flott innsats!!

Heidi klar for junior EM!

I kretsmesterskapet for hinderløp på Furumo, løp Heidi 3000m hinder på 10.25. Det var ti sekunder foran EM-kravet. . Heidi måtte gjøre hele jobben alene da hun var alene i feltet og faktisk eneste deltaker i hele kretsmesterskapet. Det gjør løpet enda mer imponerende. Modum Fik gratulerer!Vi ser frem mot mesterskapet som går i Rieti i Italia 18-21 juli.

Gratulerer Heidi!
Heidi debuterte i Bislett Games torsdag. Rask start , rolig midtparti og en forrykende spurt resulterte i 4.30.60, en forbedring fra i fjor med over 10sek!
Med dette slettet hun den gamle klubbrekorden til Kari Christiansen med et sekund. Ann Merete Gundhus, som gjorde come-back i Homenkoll-stafetten,
følger noen tiendedeler bak på alle-tiders lista.
Bare fortsett, Heidi!


Stevner før ferien:

14-16.6: Tyrvinglekene, påmelding innen 05.06

20-23.6: Veidekkelekene Lillehammer, påmelding innen 06.06

26.6: Oddvar Helleruds minneløp

3.7: Kastkarusell Furumo

De to siste distriktsstevner på V. Spone og Krødsherad kommer

etter ferien.  

Ragnhild Rønning og Øystein Mørk gikk
av med seieren i årets Dokka opp


Det var ei relativt stor gruppe løpere som dro samlet av gårde etter
at startskuddet gikk i årets utgave av Dokka opp. Etter hvert splittet gruppa
seg opp til ei mindre tetgruppe, som knivet side om side oppover den bratte
Dokkaløypa. Øystein Mørk fra SK Kraft gikk til slutt seirende ut av løpet med
tiden 20,45. Ulf Holmen kom inn 10 sekunder bak til 2.plass, mens lokale Vegard
Skinnes ble nummer tre på tiden 20,11. Løyperekorden til Øystein Sylta på 18,37
sto dermed trygt.

Blant damene var det Modum FIKs Ragnhild Rønning (14år) som løp inn til seier
og ny personlig rekord med tiden 28,23. Dermed var det Ragnhild som meget glad
mottok sjekken på kr 3000,- for raskeste dame!

Totalt var det 77 deltagere (53 aktive og 24 trimere) som gjennomførte årets
Dokka opp fint løpsvær.

Modum FIK ønsker alle velkommen tilbake i 2014 J

Resultater Dokka opp her

Lisens 2013

Utøvere som er mellom 13 og 35 år, trenger lisens for å konkurrere på banestevner. Informasjon om dette finner du her. Lisensansvarlig i klubben er Halvard Haugen, 988 38 575, halvard.haugen@bfk.no. Send ham en e-post med utøverens navn, e-post adresse, tlf.nr, postadresse og fødselsdato. Da får du en faktura for betaling av årets lisens. Skal du prøve deg på bare noen veldig få stevner innen kretsen (mindre enn 5), er det ikke krav om lisens, men vær da klar over at du ikke er forsikret hvis du skulle skade deg.

Påmelding

Påmelding for løp og banestevner gjennom Halvard Haugen 32 785315 / 98838575
Mail: halvard.haugen@bfk.no

Eller online via forbundets datosorterte terminliste
De som ikke har brukt Minidrett før må registrere seg for å få tilsendt brukernavn og passord.
https://minidrett.nif.no/LogIn/?ReturnUrl=%2f
Du kan da logge deg på og melde deg på alle stevner. Aktuelle stevner finner du på nettet. Du kan også bruke link til Sportsadmin når du har logga deg inn i MinIdrett

Klubben betaler startkontingent ved nasjonale stevner og KM.

Treningsplan frem til sommerferien her

Holmenkollstafetten lørdag 11.mai 2013
Modum FIK
hadde følgendelagoppstilling

 

 • 1200m bane                                                         Ann Merete Gundhus            Sondre Eriksen
 • 1140m gress/asfalt – flatt og motbakke          Ida Lien                                   Sigurd Rønning
 • 600m asfalt – nesten falt                                    Cathrine Holm                       Erik Ramstad
 • 1800m asfalt – kupert                                          Hilde Hovdenak                   
 • 1300m asfalt – kupert                                          Lisa Marie Thomassen      Erik Bjorli
 • 1300m asfalt – bratt motbakke                           Berit Engebretsen               Stian Jelstad
 • 1790m asfalt – motbakke, til dels bratt             Heidi Mårtensson                Lasse Blom  
 • 1800m asfalt – utfor, litt flatt mot slutten           Anna Marte Haugen             Ola Matre
 • 650m asfalt – falt, slak utfor                                Hanna Sofie Nygård            Kristian Løvstad
 • 2800m asfalt – utfor, flatt, slak motbakke         Mari Haugen                         Øyvind Wiger
 • 1520m asfalt og grus – småkupert                    Ragnhild Rønning              Svein Inge Buhaug
 • 390m asfalt – kupert                                              Andrea Skagen                    Even Grønhovd
 • 1060m asfalt – flatt                                                Agnes Irene Longfjeld         Lars Solberg
 • 850m asfalt – flatt                                                  Maren Asbjørnhus Berg      Sondre Fossli
 • 600m bane                                                              Lisa Erlanda Tangerud       Anders Ruud Fosnæs

Modums damelag sitter her i riktig rekkefølge i forhold etappefordelingen. Ann Merete Gundhus, 1.etappe nederst til venstre. Videre etappeløpere til høyre og de åtte siste etappeløperene sitter på den øvre raden i riktig rekkefølge fra venstre mot høyre.

Damelaget ble nummer tolv av 18 lag i eliteklassen, og beholdt med det plassen i den øverste divisjonen med god margin. Trener og oppmann Hilde Hovdenak kan melde: "Kjempefornøyd med innsatsen til alle jentene. Noen stilte på kort varsel, da vi fikk to skader + ett sykdomsforfall siste uka. Et ungt og meget lovende lag, neste år går vi for topp 10!" Herrelaget koser seg i toppen i divisjonen under og var med sin fjerdeplass bare drøye halvminuttet bak opprykk til eliten. Også her var det mange ferske løpere som ga alt på sin etappe. Håper opplevelsen ga mersmak.

Statistikken oppdatert

Oppdatert klubbstatistikk finner du her

Knallsterk innsats i Nordisk mesterskap i terrengløp - sølv til Heidi

Heidi løp lørdag 10.november inn til sølvmedaje i nordisk mesterskap i terrengløp i København. Juniorklassen var svært sterk og Heidi sikret sølvet med å spurtbeseire ei Islandsk jente med pers på 2.03 på 800m (4.plass på 800m i jr VM i 2012). Det norske juniorjentelaget vant sølv i lagkonkurransen, så Heidi reiste hjem med 2 sølv! I kvinnenes seniorklasse løp Veronika Blom inn til en litt overraskende, men svært gledelig bronsemedalje. 22-åringen fra Hokksund, som studerer i Oslo, representert Modum før hun meldte overgang til Osloklubben Vidar før årets sesong. Hun fikk også med seg en gullmedalje i lagkonkurransen!

:Det norske juniorjentelaget, Heidi til venstre

Heidi på seierspallen

En fornøyd Veronika etter løpet


Klubbutvikling

Vi i styret håper du vil være med på å gjøre Modum FIK bedre. Vi skal ha et eget møte om klubbutvikling torsdag 1. november kl 19.00 på LHL-huset på Furumo. Vi får besøk av foredragsholder fra Friidrettsforbundet. Alle medlemmer er velkommen!

Resultater Furumolekene

Komplett resultatliste furumolekene

Feil i resultater for høyde jenter 13 år er rettet

Gratulerer Heidi (om enn noe sent fra Modum Fik)

Heidi har i sommer kommet skikkelig i gang med baneløpingen, og hun tok et suverent gull i UM på Askøy på 2000m hinder med 7.29.60. På 3000m flatt ble det en flott tredjeplass med 10.09. Mest fornøyd var hun nok allikevel med innsatsen på 2000m hinder i nordisk mesterskap i Sverige to uker tidligere. Der løp hun på 6.51, Bare slått av to andre jenter som er helt i verdenstoppen i sin årsklasse.

Tilbud fra PS Sport

PS sport er blant få butikker som lagerfører spesialsko til alle friidrettens disipliner – vi kan friidrett. Derfor er vi glade for å nå kunne tilby deg våre produkter, og det til svært hyggelige priser.

Klikk her...

Resultater Langsjøløpet

Resultater

Påmelding Furumomila 2012

Online påmelding tli Furumomila 2012 er åpen!

Gå inn på www.furumomila.no

Klubbtøy

Da har vi fått en ladning singleter og jakker i forskjellige størrelser. Singletene koster 319kr/stk. Ei jakke får du for 879kr. Alle som konkurrerer en del for Modum FIK bør i hvert fall ha en singlet. Vi er avhengig av sponsorer for å kunne drive klubben. Vi må til gjengjeld bruke tøy med sponsorenes logo.

De som ønsker klubbtøy melder fra til Øyvind Wiger: 416 42 731, oewig@online.no

Gull til Heidi i NM jr – Uttatt til Nordisk landskamp

Vi gratulerer Heidi Mårtensson (17år) med gull i jr NM i Sigdal. Hunt vant klart 2000m hinder, nesten uten å berøre vanngrava.

Den gode prestasjonen gjorde at hun skal representere Norge i Nordisk landskamp, 18-19.08. Hun skal også her løpe 2000m hinder, i klasse 19 år. Vi ønsker henne lykke til!!

Løpetreninga starter opp igjen mandag 13.august

Mandager og torsdager kl 18.30 fra friidrettsbanen. For mellom og langdistanseløpere. Møt opp gamle og nye :)

Furumolekene 2012

Modum FIK inviterer til nasjonalt stevne på Furumo 15.-16.sept.
Stevnestart kl.12.00 begge dager.

Påmeldingsfrist 10.sept. Online påmelding foretrekkes.

Kontakt: Thomas A. Karlsen , mail dontomaso@hotmail.com eller tlf. 982 07 438.

Last ned invitasjon her...

 

Elitestevne Lillestrøm

Heidi Mårtensson løp sin første 5000m på tirsdagens elitestevne på Lillestrøm. Her er hun på startstreken nr 4 fra venstre

Det var tre Modum-utøvere med på tirsdagens elitestevne på Lillestrøm. Heidi Mårtensson gjorde en flott debut på 5000m med tiden 17.06 etter et imponerende jevnt løp. Synd at det det ikke var et større felt å løpe i.

Riquelvis Santiago vant sitt heat både på 100 og 200m med tidene 10.98 og 22.33

Øyvind Wiger løp sin 5000m på 15.18 på en ikke altfor god dag.

Vi håper å se enda flere modum-utøvere i konkurranse på banen etterhvert.

 

Langsjøløpet 2012

Årets langsjøløp går av stabelen lørdag 18. august kl 12. Invitasjonen finner du her. Se også klubbens side for langsjøløpet i menyen.

Utøvere i aksjon på banen

Gratulerer Ragnhild!


Klubben hadde dårlig deltagelse i årets Tyrvingleker. Ragnhild Rønning reddet heldigvis vårt ansikt med storartede resultater. Hun gikk helt til topps i høyde med hele 1.53 som er beste resultat i landet for 13-åringer. Når hun også spedde på med 9.77 i kule og 1.47.32 på 600m må vi betegne det som en usedvanlig vellykket helg!

På Nadderud leverte Øyvind Wiger årsbeste på 3000m med 8.47.

God bedring, Helle!


11-årige Helle Hvidsten fikk en knallstart , men brå avslutning på sesongen. Ved Romeriks-lekene seiret hun i kule og liten ball med storfine 8.29 og 38.50. Dessuten løp hun knallgodt på 6om hekk hvor hun fikk 11.55 og spedde på med en andreplass på 60m. Men så skjedde det utrolige. Beinet brakk i tilløpet i høyde! Vi har aldri hørt om et slikt uhell før. Nå hinker hun rundt på krykker.
Helle har en usedvanlig tæl og det skulle ikke forundre oss om hun dukker opp igjen på banen utpå høsten. Men ta den tida du trenger, Helle!


I samme stevnet løp Riquelvis godt med 10.98 og 22.34 på sprintdistansene.

Ellers har Fredrik Grønvold fortsatt framgangen med 51.41 med 700g spyd under Herkuleslekene

Nyhet for alle "spillegale"

Hvis du tipper, støtt friidrettsklubben med din Grasrotandel. Link til Norsk Tippings hjemmeside er lagt ut til høyre, i margen. Der vil du finne fremgangsmåten for hvordan dette ordnes

Adelskalender Furumomila

Adelskalenderen for furumomila er oppdatert og finnes her

Dokka Opp - resultater

Klikk her for resultater fra Dokka opp 2012


 

Modum har vel neppe stilt med så mange unge løpere noen gang som på årets damelag i HK- stafetten. Alle løperne viste imidlertid topp innsats og laget beholdt plassen i eliteklassen.

Modums damelag sitter her i samme rekkefølge som de løp etappene i årets stafett:

1. rekke fra venstre: Susanne G. Engen (1. etappe), Anna Mårtensson, Åse Marie Engen Muggerud, Hilde Hovdenak, Maren Kopland

2. rekke fra venstre: Anita Strøm, Heidi Mårtensson, Mathilde Rønning, Agnes Irene Longfjeld, Mari Haugen

3. rekke fra venstre: Anne Marte Haugen, Katrine Skålien, Ragnhild Rønning, Kristin Hansen Teigen, Lisa Maria Thomassen

Laget kom på 16. plass med tiden 1.07.36. Dette laget blir garantert bedre for hvert år som går.

Herrelaget måtte ikke uventet tåle et nedrykk i år. 57.06 på de 15. etappene ble klart i svakeste laget. Vi ble tidlig helt sist og mange måtte løpe etappene sine helt alene uten kontakt med lagene foran. Sviktende rekruttering over flere år og forfall fra noen av våre beste løpere må ta skylden for nedrykket. I det siste har vi imidlertid sett at det har kommet flere yngre gutter på trening, så vi håper at det kan bidra til at vi også får frem en ny generasjon med løpere på herresiden. På herrelaget løp følgende i riktig rekkefølge:

Øyvind Wiger, Sondre Nygård, Lars Solberg, Sondre Eriksen, Tore Bye, Endre Fossli, Stian Jelstad, Eirik Jelstad, Sigurd Rønning, Lasse Blom, Tore Sand-Hanssen, Thomas Karlsen, Timo Bakken, Sondre Fossli og Brede Huse.

Resultater furumostafetten 2012

Klikk her for resultater..

Bra innsats av modumløperne på Stryken

Herlig innsats av Erik Ramstad(76) i KM terreng

Mange løpere fra Modum FIK var i aksjon under tirsdagens terrengløp i Hokksund. De tok grovt for seg av medaljene i det innlagte kretsmesterskapet. I jenter 13 ble Ragnhild Rønning nr 2 i KM. I jenter 14 ble Silje Johannesen nr 2 i KM. I jenter 17 ble det trippelseier til Modum: Heidi Mårtensson tok gull, søster Anna tok sølv, og Susanne Engen fikk bronse. Blant gutta tok Erik Mårtensson bronse i 11 års klassen. Erik Ramstad ble nr 2 i 14 års klassen. Sigurd Rønning var bare 1 sekund bak gullet blant 15 åringene. Sondre Johannesen fikk gull i Gutter 16. I seniorklassen for menn ble det dobbeltseier til Modum ved Lasse Blom(gull) og Øyvind Wiger(sølv). De hadde sterke navn bak seg på resultatlista.

Heidi Mårtensson på vei inn til klar seier i terrengløypa ved campingplassen i Hokksund

Det er alltid moro med dette terrengløpet i Hokksund. Det blir veldig publikumsvennlig med en runde som skal løpes flere ganger. Og arrangementet var det ikke noe å si på denne gangen heller.

Treninga på Furumo er godt igang

Bildet viser de som møtte på trening mandag 30. april. En bra miks av yngre og eldre løpere.

Utetreningene er godt i gang. Det ser ut til at mange av de yngre som var med på innetreningene på barneskolen, også er med oss nå som vi trener på furumo både mandager og torsdager. Positivt at det er så mange på trening.

Må også ta med at vi har god grunn til å se frem til banesesongen nå som banedekket er vasket. Banen ser nærmest ny ut og den er også blitt mykere og mer behagelig å løpe på.

 

Oppdateringer


Friidrettstrening 2014

Løpetrening


- mandager kl 18.30
- torsdager kl18.30

Alle treninger fra friidrettsbanen på Furumo. Løping med intervaller. Lett styrketrening etterpå. For utøvere født i -04 og eldre.

Treningsplan for april og medio mai


Trenere:

Hilde Hovdenak: 95803221
Øyvind Wiger: 41642731

Teknisk trening (sprint og tekniske øvelser)

Tirsdager kl 18

Torsdager kl18

På Furumo

Trenere teknisk

Svein Sønju       
32 784652 / 900 48122, sonju@modumktv.no

                                  

Klubbstatistikken er oppdatert - klikk her!