Damelaget fortsatt i eliteklassen i HK-stafetten 2012-nedrykk for herrene

Modum har vel neppe stilt med så mange unge løpere noen gang som på årets damelag i HK- stafetten. Alle løperne viste imidlertid topp innsats og laget beholdt plassen i eliteklassen.

Modums damelag sitter her i samme rekkefølge som de løp etappene i årets stafett:

1. rekke fra venstre: Susanne G. Engen (1. etappe), Anna Mårtensson, Åse Marie Engen Muggerud, Hilde Hovdenak, Maren Kopland

2. rekke fra venstre: Anita Strøm, Heidi Mårtensson, Mathilde Rønning, Agnes Irene Longfjeld, Mari Haugen

3. rekke fra venstre: Anne Marte Haugen, Katrine Skålien, Ragnhild Rønning, Kristin Hansen Teigen, Lisa Maria Thomassen

Laget kom på 16. plass med tiden 1.07.36. Dette laget blir garantert bedre for hvert år som går.

Herrelaget måtte ikke uventet tåle et nedrykk i år. 57.06 på de 15. etappene ble klart i svakeste laget. Vi ble tidlig helt sist og mange måtte løpe etappene sine helt alene uten kontakt med lagene foran. Sviktende rekruttering over flere år og forfall fra noen av våre beste løpere må ta skylden for nedrykket. I det siste har vi imidlertid sett at det har kommet flere yngre gutter på trening, så vi håper at det kan bidra til at vi også får frem en ny generasjon med løpere på herresiden. På herrelaget løp følgende i riktig rekkefølge:

Øyvind Wiger, Sondre Nygård, Lars Solberg, Sondre Eriksen, Tore Bye, Endre Fossli, Stian Jelstad, Eirik Jelstad, Sigurd Rønning, Lasse Blom, Tore Sand-Hanssen, Thomas Karlsen, Timo Bakken, Sondre Fossli og Brede Huse.

OPPRYKK TIL ELITEKLASSEN FOR MODUM’S KVINNELAG

I neste års Holmenkollstafett løper Modum FIK’s kvinner i eliteklassen! Vi gratulerer!

Herrelaget endte på 19. plass i elite menn.

Komplette resultater finner du her…

OPP- OG NEDTUR I HOLMENKOLLSTAFETTEN 2010

Årets stafett i Oslos gater var den første i historia med elitelag fra Modum friidrettsklubb både i klassen for menn og for kvinner.

Guttene klarte å holde plassen i eliten. De løp inn til 16. plass med tida 52.58. Laget besto av Øyvind Wiger, Erik Molenaar, Thomas Karlsen, Sondre Nygård, Brede Huse, Timo Bakken, Lasse Blom, Sondre Eriksen, Øyvind Paulsen, Svein Inge Buhaug, David Løver, Riquelvis Santiago, Stian Jelstad, Preben Huse og Jens Aksel Nilsen. Av de enkelte løperne trekker vi fram at Lasse ble nr. 10 på sjuende etappe, Riquelvis nr. 5 på tolvte, Preben nr. 10 på fjortende og at Jens Aksel ble nr. 7 på ankeretappen.

Jentene måtte ta veien ned en klasse; en 19. plass med tida 1.05.32 holdt ikke til et fortsatt liv blant eliten. De måtte løpt ca. 1 minutt fortere for å ha redda plassen. Laget var merkbart svekka av at mange av de presumptivt beste ikke hadde høve til å være med i år. Med såpass mange ute var det godt gjort likevel å stille lag. Av Modums løpere nevner vi at Mari Haugen ble nr. 3 på første etappe og at Hanna Sofie Nygård ble nr. 10 på niende etappe.

Neste år blir det derfor ei oppgave for guttene å holde plassen i eliten. Kvinnelaget bør satse på opprykk igjen.
Klarer klubben også å stille veteranlag i 2011? Det bør være grunnlag for det, ev. i et samarbeid med naboklubber
.

Holmenkollstafetten 2009

Dobbelt opprykk i Holmenkollstafetten!!

Det var store forhåpninger på forhånd om at damelaget skulle rykke opp fra klasse kvinner senior til kvinner elite. De kniva med Ås IL gjennom hele stafetten. Ås ble et hakk for sterke på slutten og spurtet i mål 3 sek foran Modum, dermed ble det andreplass i klassen for et svært fornøyd damelag som løp 3min og 54sek raskere enn i fjor. Tiden 1,05,33 var overraskende bra og hadde holdt til en svert sterk 12. plass i klasse kvinner elite!! Dette er jentene selvsagt svært fornøyd med! Ettersom laget har mange unge løpere er det stor sannsynlighet for at laget skal kunne løpe enda fortere til neste år!

Modum FIKs herrelag løp i år i klasse menn senior etter et uheldig nedrykk fra eliten i fjor med et redusert mannskap. Årets lag var gjevt bra, men vi var litt usikre på om det skulle holde til opprykk. Derfor var det mange blide fjes å se i Modum leieren da det ble klart at også herrelaget rykket opp i eliteklassen. Laget løp inn til en 4.plass i klasse menn senior på tiden 54,57, noe som var 27 sek bak klassevinner Ås.

Tore Bye og Thomas Karlsen måtte dessverre melde forfall til årets lag, med disse to tilbake neste år samt at de unge løperne på laget sannsynligvis løpere enda bedre, burde laget bli godt nok til å holde seg i eliteklassen

Holmenkollstafetten 2008

Modum FIK`s herrelag løp i klasse Menn Elite. Årets Modum- mannskap var sterkt redusert, hele 8 løpere fra fjorårets lag kunne ikke være med pga diverse årsaker. Tiden i år ble 55,35. En tid som var 2min saktere enn fjorårets. Laget endte på 21.plass i klassen og rykka dermed ned til klasse Menn Senior 1. Målet for neste Holmenkollstafett (2009) bør være å klatre opp i eliten igjen 🙂

Modum FIK`s damelag løp i klasse Kvinner Senior. Laget løp bra og kom i mål på tiden 1,09,27. En tid som er 3min bedre enn i fjor! Tiden holdt til en flott 6.plass i klassen. Laget bestod av et svært ungt mannskap. Fortsetter laget utviklingen har vi snart også damelag i eliteklassen.
Mari Haugen, Åse Marie Muggerud, Hilde Hovdenak og Veronica Blom løp godt og hadde best etappetid på sine etapper i klassen.

Holmenkollstafetten 2007

En bra gjennomført Holmenkollstafett av Modum FIK også i år. I klasse menn elite blei Modum nr 14, på tiden 53,34. Målet var å komme inn blandt de 10 beste norske laga, desverre var det litt tøft og det endte med at 11 norske lag kom inn foran Modum. Men det er ikke dårlig å være Norges 12. beste klubb!!!! Skal vi se 52 tallet neste år??

For første gang på mange år hadde Modum FIK damelag, noe som var svært gledelig. Det ente med en 11. plass blandt de 24 laga i kvinner senior. Tiden blei 1,12,35. Vi skal merke oss at Åse Marie og Hilde hadde klassens beste etappetid på sine etapper! Det blir helt sikkert en god klatring på resultatlista til neste år, med klubbens mange unge lovende løpere. Sigdal FIK skal da få slite med å slå Modum….